Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Zorginstellingen in de Hoeksche Waard werken samen aan een eigen app

Zorginstellingen Alerimus, Heemzicht en Zorgwaard in de Hoeksche Waard werken samen met de gemeente aan een digitaal platform voor alle inwoners van het eiland. Dat zegt de gemeente in een reactie op vragen van GroenLinks over de begroting voor de komende jaren. Het is niet bekend hoeveel geld er voor de ontwikkeling van het platform beschikbaar is, waaronder een applicatie voor mobiele telefoons en tablets.

De bedoeling van de 'app' is in elk geval dat er meerdere diensten op kunnen worden aangeboden. Bijvoorbeeld personenalarmering of elektronische toegang tot een zogenoemde kennisbank waarop allerlei informatie over de zorg in de Hoeksche Waard te vinden is. Het initiatief voor de 'zorgapp' komt van Zorgwaard en woningcorporatie HW Wonen, dat veel huurders heeft die ook van de zorg gebruikmaken.

Eerder dit jaar werd al de website helpmijzorgen.nl gelanceerd. Daarop is informatie over de zorgmogelijkheden op het eiland terug te vinden. De applicatie die nu wordt ontwikkeld, moet daar aanvullend op werken. Wanneer de 'app' in de lucht moet zijn, is niet bekend.