Van links naar rechts: Ronald in 't Veld, Vera Willemsen, Lotte Dalmeijer en Merijn Loeve. Boswachters van Staatsbosbeheer die dan niet zozeer over een bos waken, maar wel over een ruige rivierdelta waar honderdduizenden watervogels graag vertoeven..
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Ronald in 't Veld, Vera Willemsen, Lotte Dalmeijer en Merijn Loeve. Boswachters van Staatsbosbeheer die dan niet zozeer over een bos waken, maar wel over een ruige rivierdelta waar honderdduizenden watervogels graag vertoeven.. © Jeffrey Groeneweg

Zij beheren hét watervogelparadijs onder de rook van Rotterdam: ‘Voor hen zijn wij van levensbelang’

Het zijn boswachters zonder noemenswaardig bos, maar met een enorme rivierdelta vol unieke vogeleilandjes in hun portefeuille. Waar ooit zout water stroomde, bevindt zich nu een walhalla voor watervogels. Maar zonder het wakende oog en het handelen van de mannen en vrouwen van Staatsbosbeheer stort het sprookje dat rondom het Haringvliet en Hollands Diep is gecreëerd zomaar weer ineen.

  1. Boeren en tuinders worden geconfronteerd met enorme kostenstijging: ‘Dit is een extra harde klap’
    PREMIUM

    Boeren en tuinders worden geconfron­teerd met enorme kostenstij­ging: ‘Dit is een extra harde klap’

    Boeren en tuinders worden geconfronteerd met een enorme kostenstijging per 2023. De transportkosten voor elektriciteit stijgen fors. Voor bedrijven met een grootverbruik-aansluiting is dit gemiddeld 52 procent, wat zich voor een kleine akkerbouwer al gauw vertaald tot duizenden euro’s extra per jaar. Voor grote tuinders kan het gaan om tienduizenden euro’s per jaar. De Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO Noord) maakt zich ernstig zorgen.