2018-06-22 00:00:00 XTRA - Ouderen in Rotterdam. ANP COPYRIGHT ROBIN UTRECHT
Volledig scherm
2018-06-22 00:00:00 XTRA - Ouderen in Rotterdam. ANP COPYRIGHT ROBIN UTRECHT © ANP

Zeventien ouderen melden zich aan voor logeerzorg om mantelzorgers te ontlasten

Zeventien ouderen uit de Hoeksche Waard hebben inmiddels gebruikgemaakt van logeerzorg. Het gaat om een proef van de gemeente en zorgverlener Alerimus waarbij hulpbehoevende ouderen een paar nachtjes mogen logeren om hun mantelzorgers te ontlasten. De proef begon afgelopen voorjaar.

Thuiswonende ouderen die worden verzorgd door een naaste kunnen op afspraak twee nachten tot een week terecht in De Open Waard in Oud-Beijerland. Ouderen kunnen daardoor langer thuis wonen, omdat mantelzorgers af en toe een adempauze krijgen. Alle gebruikers van logeerzorg en hun mantelzorgers wordt in een enquête gevraagd naar hun tevredenheid over de logeerzorg. De gemeente Hoeksche Waard wil met de zorgverzekeraar en het zorgkantoor afspraken maken over een vaste financiering.

  1. Oplossing voor parkeren bij Halte Zomervilla, maar financiële problemen dienen zich alweer aan
    PREMIUM

    Oplossing voor parkeren bij Halte Zomervilla, maar financiële problemen dienen zich alweer aan

    Halte Zomervilla, het woonzorgcomplex voor jongvolwassenen met een complex meervoudige beperking, in Nieuw-Beijerland krijgt een tijdelijke ‘kiss & go’. Hierdoor kunnen busjes die nu af en toe in de straat stil staan, op eigen terrein staan. Dat heeft de gemeenteraad in overleg met stichting Halte Zomervilla besloten. De gemeente neemt de kosten voor het aanleggen van de strook voor rekening, om zo de stichting te ontlasten.