Volledig scherm
2014-11-27 12:25:39 DEN HAAG - Boodschappen doen, winkelen, consumptie, winkel, jumbo, supermarkt, levensmiddelenwinkel. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT © ANP

Zelf 'visbakje' scheppen in verbouwde supermarkt Oud-Beijerland

Oud-Beijerlanders moeten het vanaf volgende week zaterdag ruim twee weken stellen zonder hun vertrouwde supermarkt. Jumbo Koornneef gaat dan flink verbouwen.

Het uiterlijk wordt 'compleet nieuw', belooft eigenaar Edward Koornneef van de supermarkt. Volgende week zaterdag sluit de winkel om 17.00 uur om vervolgens pas op woensdag 2 oktober om 09.00 uur weer open te gaan.

En die tijd is hard nodig als je bedenkt wat er allemaal verbouwd moet worden. De indeling van de winkel gaat op de schop en het 'versplein' met groente, fruit, vleeswaren en brood wordt uitgebreid.

Quote

Het gaat prachtig worden

Edward Koornneef, eigenaar Jumbo Koorneef

Maar helemaal nieuw is de visafdeling in de supermarkt aan het Koninginneplein in Oud-Beijerland. Klanten kunnen vanaf begin oktober hun eigen vispakket samenstellen door bevroren gamba's, stukken wilde zalm of kabeljauw in een bakje te scheppen en vervolgens af te rekenen. ,,Het gaat prachtig worden. De hele winkel beslaat straks een oppervlak van bijna 2000 vierkante meter'', zegt Koornneef.

In Oud-Beijerland geldt de winkel als een van de drukst bezochte supermarkten. Mede daarom liet Jumbo vorig jaar nog het aantal parkeerplaatsen voor de deur uitbreiden. De verbouwing die voor de komende maand op de agenda staat, past ook in het plaatje om de supermarkt beter te maken.

Omdat Jumbo haar klanten tweeënhalve week niet kan bedienen, krijgen op de eerste werkdag na de werkzaamheden de eerste 150 klanten een cadeau. Voor hen ligt een bos bloemen klaar. Bovendien krijgen de eerste drie dagen na de heropening alle klanten die meer dan 25 euro besteden een appeltaart bij hun boodschappen.

Ook is het mogelijk om vanaf oktober boodschappen online te bestellen en ze vervolgens op te halen bij de supermarkt via het 'drive-through' Pick Up Point naast de supermarkt.