De camera filmt live een buizerdnest in Westmaas.
Volledig scherm
De camera filmt live een buizerdnest in Westmaas. © Stichting NestkastLIVE

Yes! De buizerds in Westmaas zijn weer live te volgen

Het wel en wee van de buizerds in Westmaas is sinds gisteren weer te volgen via NestkastLive.nl. In de tuin van oud-Binnenmaas-wethouder Wouter Joosten is de camera die alles registreert weer aangesprongen.

Het is niet voor het eerst dat Joosten vanuit zijn tuin livebeelden stuurt naar vogelliefhebbers. De afgelopen jaren keken duizenden liefhebbers hun ogen uit toen ze de beelden zagen van buizerds die aan het paren waren, eieren legde en uiteindelijk de eieren zelfs zagen uitkomen.

Twee jaar geleden was voor Joosten een hoogtepunt. Toen werd zo´n beetje elke stap die de ‘kijkbuizerds’ in hun zelfgebouwde nest zetten goed geregistreerd. 

  1. Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur
    PREMIUM
    video

    Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur

    Sinds de dood van zijn broer Ad (46) is Arjan Leeuwenburgh uit Blaaksedijk verslaafd. Aan zijn racefiets wel te verstaan. Zeven keer op rij deed hij mee aan Alpe d‘HuZes, hét fietsevenement op de Franse Alpentop tegen de slopende ziekte kanker die zijn broertje fataal werd. Door corona gaat zijn jaarlijkse ‘uitlaatklep’, die donderdag verreden zou worden, echter niet door. Tóch bedwingt hij ook dit jaar de Alpenreus: in een boerenschuur op een bakfiets.