Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Cees Kuiper

Wonen in de Hoeksche Waard? Woontop geeft antwoord op alle nieuwbouwvragen

Elke vraag die maar te bedenken valt als het gaat om de bouw van woningen in de Hoeksche Waard wordt vanavond gesteld in dorpshuis Streona in Strijen. Dan vindt namelijk de eerste Woontop plaats.

De bedoeling van het evenement, waarbij iedereen welkom is en er vanuit alle hoeken naar de huizenmarkt op het eiland wordt gekeken, is dat iedere Hoeksche Waarder in een huis moet kunnen wonen dat bij zijn of haar wensen en eisen past.

Vooral de zorgsector moet meer en vaker bij de woningbouwplannen worden betrokken, stelde wethouder Piet van Leenen (wonen) nadat bekend werd dat de 'top' zou worden gehouden. De toenemende vergrijzing op het eiland zorgt ervoor dat er andere soorten woningen nodig zijn. Vooral het gebrek aan gelijkvloerse huizen waarin mensen tot hoge leeftijd zelfstandig kunnen blijven, breekt veel Hoeksche Waarders op.

Provincie

Niet alleen de gemeente ziet dat er in de Hoeksche Waard iets op 'woningbouwgebied' moet gebeuren, ook de provincie merkt dat het gebied achterloopt met de bouw van huizen.

Daarom gaf die eerder dit jaar al aan dat Van Leenen 'gas mag gaan geven' met de vele bouwprojecten die op stapel staan. In totaal gaat dat om zo'n achthonderd woningen. De grote vraag daarbij is welke types woningen er gebouwd zullen worden en op welke termijn. Dat soort vragen komen vanavond ook aan bod.

Adviesbureau Companen bracht onlangs nog de woonbehoefte in de Hoeksche Waard in kaart. Dat document dient als basis voor de bouwplannen op het eiland.