Burgemeester Bram van Hemmen luistert naar het plan van Willem (8) voor een nieuwe speeltuin in Oud-Beijerland.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Bram van Hemmen luistert naar het plan van Willem (8) voor een nieuwe speeltuin in Oud-Beijerland. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Willem (8) biedt burgemeester handtekeningen aan voor bouw speeltuin: ‘Een plek die leuk is voor grote kinderen’

Een kabelbaan, een voetbalkooi en een ‘klimrek voor grote kinderen’. De 8-jarige Willem uit de Oosterse Gorzen in Oud-Beijerland weet precies wat er nog mist in de wijk. Vandaag overhandigde hij aan burgemeester van de Hoeksche Waard Bram van Hemmen de 162 handtekeningen die hij heeft ingezameld voor een nieuwe speeltuin.

,,Toen ik hoorde dat de burgemeester naar mijn plan kwam luisteren, viel ik bijna flauw’’, vertelt Willem. Hij wil graag een nieuwe speeltuin in de buurt, omdat er volgens hem niet genoeg van zijn. In de wijk staat alleen een duikelrek en een paar straten verder een schommel. ,,Dat zijn geen speelplaatsen met alles bij elkaar. Verderop is er een speeltuin voor kleintjes’’, zegt hij. ,,Ik ben acht jaar, ik wil een speeltuin die leuk is voor grote kinderen met dingen die in de buurt missen.’’ Als plek koos hij de oude parkeerplaats van het leegstaande pand van de Lidl.