Wethouder en locoburgemeester Paul Boogaard.
Volledig scherm
Wethouder en locoburgemeester Paul Boogaard. © Victor van Breukelen

Wethouder Paul Boogaard lijsttrekker CDA Hoeksche Waard

Paul Boogaard is voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 lijsttrekker van het CDA Hoeksche Waard. De politicus uit Nieuw-Beijerland was ook bij de verkiezingen van 2018 de christelijke voorman. Met acht zetels werd het CDA toen de grootste partij in de gemeenteraad, gevolgd door Lokalen Hoeksche Waard (7) en de SGP (6).

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Vlak voor haar tiende verjaardag werd de vader van Rina gefusilleerd: ‘Ik heb nog nooit zó hard gehuild’
  PREMIUM

  Vlak voor haar tiende verjaardag werd de vader van Rina gefusil­leerd: ‘Ik heb nog nooit zó hard gehuild’

  In de oorlog verspreidde Rina Prohn dagelijks ‘De Nederlander’, een illegaal krantje dat haar vader Machiel (47) op zolder drukte. Ze was pas 7 jaar en een van de jongste koeriers van het verzet in Rotterdam. Het verhaal van Prohn is één van de tien verhalen die schuilgaan achter de namen op het monument ‘Moeder’ langs de N217. Het museum Hoeksche Waard heeft deze verhalen nu samengebracht in een boek.