Volledig scherm
Camping de Kreek in Oud-Beijerland. © Google Maps

Weggejaagde bewoner mag camping weer op

Een 27-jarige man die medio februari van camping De Kreek in Oud-Beijerland werd gestuurd, mag per direct terugkeren in zijn oude caravan. Wel moet hij per 1 mei definitief vertrekken van de camping. Dat is gisteren tijdens een kort geding, dat diende bij de Dordtse rechtbank, overeengekomen.

Het kort geding was aangespannen door de campinggast. Hij huurde sinds maart 2015 een stacaravan. De Kreek is al jaren een toevluchtsoord voor mensen die om allerlei redenen geen gewone woning kunnen bemachtigen.

Volgens zijn advocaat was van een correcte huuropzegging geen sprake. De beheerder van de camping had op een dag eenvoudigweg alle eigendommen van de 27-jarige buiten gezet en het slot van de caravandeur gewijzigd.

De afgelopen weken sliep de twintiger eerst in de auto van zijn werkgever, maar na baanverlies was dat voorbij. Sindsdien overnachtte hij illegaal in schuren.

Yolanda Groeneweg van Stichting Op Weg Naar Huis steunde de 27-jarige de afgelopen tijd. Zij roept de gemeente op de noodopvang voor haar inwoners eens op orde te brengen. Dit omdat de man per 1 mei weer dakloos zal zijn.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.