Verscheidene Hoeksche Waarders dachten donderdag even in de bekende tornadofilm Twister te zijn beland toen ze omhoog keken.
Volledig scherm
Verscheidene Hoeksche Waarders dachten donderdag even in de bekende tornadofilm Twister te zijn beland toen ze omhoog keken. © Jeffrey Groeneweg

Wauw! Prachtige beelden van beginnende windhoos boven de Hoeksche Waard

Verscheidene Hoeksche Waarders dachten donderdag even in de bekende tornadofilm Twister te zijn beland toen ze omhoog keken. Onderaan een paar onheilspellende wolken werd plots een slurfje gevormd. Het opmerkelijke fenomeen, ook wel tuba genoemd, leverde adembenemende foto's op.

 1. Herinnering aan door de Duitsers gefusilleerde ‘Vijf van Greup’ blijft levend in Hoeksche Waard

  Herinne­ring aan door de Duitsers gefusil­leer­de ‘Vijf van Greup’ blijft levend in Hoeksche Waard

  Vorig jaar, tijdens het 80-jarige jubileumjaar, kon de herdenking vanwege corona niet plaatsvinden. Vandaar dat maandagmiddag in Westmaas extra lang werd stilgestaan bij de ‘Vijf van Greup’. Met een bloemlegging, zang en voordrachten van onder andere locoburgemeester Paul Boogaard bij het monument voor de vijf mannen die in 1941 door de Duitsers werden gefusilleerd vanwege hulp aan Britse piloten.
 2. Zonder de tractorsport was Joey nooit geboren, nu kan hij eindelijk zelf weer racen: ‘Fantastisch’
  PREMIUM

  Zonder de tractor­sport was Joey nooit geboren, nu kan hij eindelijk zelf weer racen: ‘Fantas­tisch’

  Zo vader, zo zoon. Toen Joey de Pijper uit Klaaswaal werd geboren, was zijn vader al een bekende tractorcoureur. Hij zette de familiehobby voort toen zijn pa drie jaar terug overleed. Zette, in verleden tijd, want door panne moest de racetractor halverwege dit seizoen afhaken. Dankzij donaties, die zelfs vanuit de VS kwamen, kan De Pijper weer meedoen in de koningsklasse van de tractorsport.