Volledig scherm
Jeugdhulp © Getty Images

Wachtlijst voor jeugdhulp is fors kleiner geworden

Gezinnen in de Hoeksche Waard die hulp nodig hebben van een jeugdteam, hoeven daar minder lang op te wachten. De wachtlijst is tussen januari en mei van dit jaar fors gedaald en de wachttijd is teruggelopen. Dit meldt wethouder Joanne Blaak in een brief aan de raad.

Jeugdteams verzorgen op een laagdrempelige manier jeugdhulp. Alle inwoners kunnen er voor opvoedvragen of -problemen terecht.

Bij het Jeugdteam Binnenmaas-Strijen, waar de problemen het grootst waren, stonden in januari van dit jaar nog 35 mensen op de wachtlijst. Dat zijn er nu tien. In januari duurde het gemiddeld tien weken voor een eerste gesprek plaatsvond, nu is dat nog acht weken. Dat is nog steeds te lang, want inwoners horen na aanmelding binnen maximaal twee weken het eerste gesprek te hebben.

De gemeente heeft een aantal maatregelen genomen. Zo is de formatie uitgebreid en werken als proef professionals van het jeugdteam op het Wellant College en het Actief College. Het Hoeksch Lyceum wil daarbij aansluiten. Ook werkt een jeugdprofessional als pilot in een huisartsenpraktijk, daar komt deze maand een tweede praktijk bij.

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.