De Plantaan langs de Raadhuisstraat in Maasdam.
Volledig scherm
De Plantaan langs de Raadhuisstraat in Maasdam. © Jeffrey Groeneweg

Waar staan de mooiste bomen van de Hoeksche Waard en waarom moeten die tot in de eeuwigheid blijven staan?

De Hoeksche Waard staat vol met mooie bomen en de gemeente roept haar inwoners op om een lijst te maken met de mooiste bomen die behouden moeten blijven. Tot in de eeuwigheid. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. 's-Gravendeels trio draagt bij aan 1 miljoen opbrengst na loodzware Giro di KiKa: ‘Prachtige ervaring’
  PREMIUM

  's-Graven­deels trio draagt bij aan 1 miljoen opbrengst na loodzware Giro di KiKa: ‘Prachtige ervaring’

  Vijf loodzware etappes moesten zij doorstaan, maar het was het waard. De ’s-Gravendelers Nico Kranendonk, Erik Zwaan en Jan-Jaap Monster trotseerden dagelijks de pittige omstandigheden van de Giro di KiKa en droegen met hun inspanningen op de racefiets bij aan een (voorlopige) mooie opbrengst van ruim 1 miljoen euro voor de behandeling en genezing van kinderen met de gevreesde ziekte.