VVV-medewerkster Anita Speldenbrink zet zich volop in om de Hoeksche Waard tijdens de 50PlusBeurs in Utrecht te promoten.
Volledig scherm
VVV-medewerkster Anita Speldenbrink zet zich volop in om de Hoeksche Waard tijdens de 50PlusBeurs in Utrecht te promoten. © VVV Hoeksche Waard

VVV Hoeksche Waard ‘jaagt’ op vijftigers

Even vragen aanVVV Hoeksche Waard staat samen met de twee buureilanden Voorne Putten en Goeree-Overflakkee op de 50PlusBeurs in Utrecht om het prachtige Zuid-Hollandse gebied te promoten. ,,Op de eerste dag van de beurs zijn er al 250 brochures uitgedeeld aan bezoekers", zegt VVV-medewerkster Anita Speldenbrink (47).

Staan jullie vaker op beurzen zoals deze?

,,We doen dit eigenlijk al jaren. Eerst werkten we samen onder de vlag van VVV Zuid-Holland Zuid, samen met Dordrecht. Momenteel werken we samen met Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee en hebben we zelfs al twee beurzen in België achter de rug.

Wat is er zo leuk aan het staan op een beurs?

,,Ik vind het erg leuk om mensen te vertellen over een van de prachtige plekken in ons gebied en ze ernaar door te verwijzen. De aanloop bij onze stand is enorm."

Wat maakt de Hoeksche Waard zo bijzonder?

,,De weilanden, de dijken, het landschap en de dijkhuizen. Die dingen typeren ons. Persoonlijk vind ik de dijken met de mooie bomenstreken prachtig. Het uitgestrekte en het onontdekte maakt ons speciaal, alsof je je in the middle of nowhere begeeft.''

Zijn dat ook zaken die vijftigers aanspreken?

Het gebied is heel aantrekkelijk voor fietsers en daar heeft de doelgroep die op deze beurs af komt wel oren naar.''

Promoten jullie op de beurs in Utrecht alleen activiteiten die voor 50-plussers te doen zijn op de drie eilanden?

,,Nee, dat niet per se. We promoten echt het gebied van de drie eilanden: Hoeksche Waard, Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee. We hebben brochures met een uitgebreide fietsplattegrond, 1220 km wandelroutes, 18 accommodaties en 124 musea.''

Zijn alle brochures al op?

,,Op de eerste dag van de beurs hadden we al 250 brochures uitgedeeld. Dat is echt goed voor een beurs en geeft wel aan dat mensen geïnteresseerd zijn."

Is er nog iets speciaals bij jullie stand?

,,Ja! We hebben samen met Boerderij Chips uit 's-Gravendeel een leuke winactie bedacht. Bij onze stand staat een zak met aardappelen en beursbezoekers moeten raden hoeveel aardappelen er in die zak zitten. De persoon die het juiste antwoord geeft, wint een van hun zakken chips."