Jon Hermans-Vloedbeld wordt burgemeester informateur in Hoeksche Waard.
Volledig scherm
Jon Hermans-Vloedbeld wordt burgemeester informateur in Hoeksche Waard. © Provincie Zuid-Holland

VVD’ster Hermans-Vloedbeld informateur in Hoeksche Waard, waar ze goed de weg weet

Voor heel even keert een oude bekende terug in de Hoeksche Waard. VVD’ster Jon Hermans-Vloedbeld (68), oud-waarnemend burgemeester van Oud-Beijerland, gaat als informateur onderzoeken hoe een nieuw college van burgemeester en wethouders kan worden samengesteld in Hoeksche Waard.

 1. Deze zorgorganisaties worden één: ‘Met zijn drieën kunnen we die enorme vergrijzingsgolf wél aan’
  PREMIUM

  Deze zorgorgani­sa­ties worden één: ‘Met zijn drieën kunnen we die enorme vergrij­zings­golf wél aan’

  Er is een flinke vergrijzingsgolf onderweg. Maar waar moeten al die ouderen straks gaan wonen? Zo lang mogelijk thuis, het liefst. Mét hulp uit de zorg. Óf in grote woonzorgappartementen. Maar dit is nog een flinke uitdaging met al die personeelstekorten en waar is het geld daarvoor? Drie middelgrote zorgorganisaties -het Parkhuis, Het Spectrum en Swinhove Groep- proberen die problemen te ondervangen door samen verder te gaan. ‘Zo kunnen we het écht aan.’
  Dordrecht
 2. Wervelende entree voor nieuwkomer, christelijke coalitie kan niet verder in Hoeksche Waard
  PREMIUM

  Wervelende entree voor nieuwkomer, christelij­ke coalitie kan niet verder in Hoeksche Waard

  De huidige coalitie in de Hoeksche Waard, met drie christelijke partijen en Lokalen Hoeksche Waard, is de meerderheid kwijt. Waar CDA, SGP, ChristenUnie en LHW nu nog beschikken over 20 van de 37 zetels, komt het viertal na de gemeenteraadsverkiezing niet verder dan 18. De nieuwe partij VoorWaards maakt een wervelende entree in de politiek op het eiland. Het gezelschap stormt met vier mensen de raadszaal in.