Volledig scherm
Aan de voorronde kunnen niet alleen kinderen meedoen, maar ook senioren. © VICTOR VAN BREUKELEN

Voorronde NK stoepranden in Hoeksche Waard

Hoeksche Waard is één van de dertig gemeenten die een voorronde van het NK stoepranden zal organiseren. Aan die voorronde kunnen niet alleen kinderen en (oudere) jongeren deelnemen, maar ook senioren. 

Wanneer de voorronde in de Hoeksche Waard zal plaatsvinden, is alleen nog niet bekend. De Nederlandse titelstrijd van het oer-Hollandse spelletje wordt georganiseerd door Jantje Beton, dat spelen, ontmoeten en bewegen in zoveel mogelijk buurten in Nederland wil stimuleren. De finale van het NK vindt plaats op 22 september in Amersfoort.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. Strijen neemt afscheid van gezichtsbepalend raadslid Henk Kwakernaat

    Strijen neemt afscheid van gezichtsbe­pa­lend raadslid Henk Kwakernaat

    Met het overlijden van Henk Kwakernaat (64) verliest Strijen een man die een kleine twee decennia mede gezichtsbepalend is geweest in de Strijense gemeentepolitiek. Kwakernaat richtte in 1997 samen met Wim Rijneveld en Henk Berkheij de lokale partij Strijens Belang, één van de eerste lokale partijen op het eiland Hoeksche Waard, op. Hij nam vervolgens zitting in de gemeenteraad. Hij was ook fractievoorzitter van Strijens Belang.