Volleybalzussen Evi (nummer 8) en Iza Lagendijk uit Numansdorp, spelen sinds dit seizoen samen bij De Moriaan Symmachia Roosendaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Volleybalzussen Evi (nummer 8) en Iza Lagendijk uit Numansdorp, spelen sinds dit seizoen samen bij De Moriaan Symmachia Roosendaal. © Maarten de pater

Volleyballen is voor zussen Evi en Iza ook dansen én veel lachen in TikTok-filmpjes: ‘Iedereen gaat goed met elkaar om’

De zussen Evi (21) en Iza Lagendijk (18) zijn onafscheidelijk. Ze volleybalden samen in hun dorp bij Apollo, vertrokken beiden naar De Moriaan Symmachia Roosendaal én geven nu training aan hun oude team in Numansdorp.

 1. Wegwerkzaamheden zitten ondernemer Krijn-Bas dwars: ‘Ik verlies klanten zo’
  PREMIUM

  Wegwerk­zaam­he­den zitten ondernemer Krijn-Bas dwars: ‘Ik verlies klanten zo’

  ‘Alles goed met de vrouw?’ hoor je doorgaans meermaals klinken in het groente- en fruitwinkeltje van Krijn-Bas Kooy. Of: ‘Leuke vakantie gehad?’ Beleefdheidsvragen - ook gesteld uit oprechte interesse - waar dan hopelijk een kort antwoord op volgt, want het is druk. Érg druk. Normaal gesproken welteverstaan. Want nu de Dorpsstraat is afgesloten, blijven er klanten weg en is er volop tijd voor social talk.
 2. Uniek in Zuid-Holland: eeuwigdurende grafrust voor moslims met uitzicht op Mekka en de Oude Maas
  PREMIUM

  Uniek in Zuid-Hol­land: eeuwigdu­ren­de grafrust voor moslims met uitzicht op Mekka en de Oude Maas

  Op zoek naar een blijvende rustplaats? Dan is Natuurbegraafplaats Zomerlanden in Heinenoord een wonderschone plek. Iedereen die wil kan op het negen hectare grote landgoed een plekje uitzoeken langs de meanderende Oude Maas. Ook moslims die hier, belangrijk binnen het islamitische geloof, eeuwigdurende grafrust vinden. In de Hoeksche Waardse klei, maar met het hoofd naar Mekka.