PREMIUM
Visgraten, botten of dat laatste slokje koffie: Michka gooit nooit kliekjes weg
Koken volgens circulaire principes: lokaal, met zo min mogelijk verspilling en niet zelden met groenten in de hoofdrol. Voor Michka Chel van Kookstudio Hoeksche Waard is het de normaalste zaak van de wereld. Aan kliekjes doet zij niet. Ook niet tijdens de feestdagen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
Astrid uit Vreewijk heeft jaar na storm haar dakpannen, Havensteder trekt deels het boetekleed aan
Het is eigenlijk ‘schunnig’ dat het zo heeft moeten lopen, zegt Astrid Moerman uit Vreewijk, maar ze is blij dat haar huurhuisje weer volledig is bedekt met dakpannen. -
PREMIUM
Dankzij slimmere keuzes verdwijnt hier minder eten in afvalbak: ‘Zelfs laatste slok koffie kun je hergebruiken’
Wie in de horeca werkt, weet dat de borden die worden uitgeserveerd, niet altijd leeg gelikt retour gaan. En sommige ingrediënten verkleuren met deze zomerse temperaturen wel heel erg snel, waardoor ook deze - ongebruikt - in de kliko belanden. Voedselverspilling in de horeca is een big deal. Vier ondernemers uit de Hoeksche Waard pakken het vanaf nu heel anders aan. Dankzij slimmere keuzes hebben zij het bordenafval per gast met gemiddeld een derde weten te verkleinen. -
Noah Naujoks aan de bak bij Excelsior: ‘Als je logisch gaat nadenken, was dit de juiste stap voor me’
Bij Excelsior hoopt Noah Naujoks op zijn doorbraak in de eredivisie. De van Feyenoord overgenomen middenvelder verkoos perspectief op speelminuten boven geduld bij zijn droomclub.
-
‘Koningin kliekjesverwerker’ geeft online kookworkshop tegen voedselverspilling
Michka Chel van Kookstudio Hoeksche Waard uit Numansdorp presenteert vrijdag 16 september een online kookworkshop tegen verspilling. Maar liefst honderd Hoeksche Waarders kunnen hier gratis aan meedoen, gewoon vanuit huis. Het belooft een leerzame middag te worden, want Chel is ‘koningin kliekjesverwerker'. -
-
-
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
AquaSwets heeft geen geld voor reparatie autoveer tussen Maassluis en Rozenburg
AquaSwets B.V., de Zwijndrechtse vervoerder van de veerdienst tussen Maassluis en Rozenburg, heeft op dit moment geen geld voor de reparatie van de autoveer. Door corona en de oplopende kosten van brandstof, onderhoud en personeel heeft het bedrijf te maken met negatieve cijfers.