Ook visgraten kun je prima hergebruiken, aldus chefkok Michka Chel. Als basis van bijvoorbeeld soep, bouillon of saus.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook visgraten kun je prima hergebruiken, aldus chefkok Michka Chel. Als basis van bijvoorbeeld soep, bouillon of saus. © Jeffrey Groeneweg

Visgraten, botten of dat laatste slokje koffie: Michka gooit nooit kliekjes weg

Koken volgens circulaire principes: lokaal, met zo min mogelijk verspilling en niet zelden met groenten in de hoofdrol. Voor Michka Chel van Kookstudio Hoeksche Waard is het de normaalste zaak van de wereld. Aan kliekjes doet zij niet. Ook niet tijdens de feestdagen.

  1. Dankzij slimmere keuzes verdwijnt hier minder eten in afvalbak: ‘Zelfs laatste slok koffie kun je hergebruiken’
    PREMIUM

    Dankzij slimmere keuzes verdwijnt hier minder eten in afvalbak: ‘Zelfs laatste slok koffie kun je hergebrui­ken’

    Wie in de horeca werkt, weet dat de borden die worden uitgeserveerd, niet altijd leeg gelikt retour gaan. En sommige ingrediënten verkleuren met deze zomerse temperaturen wel heel erg snel, waardoor ook deze - ongebruikt - in de kliko belanden. Voedselverspilling in de horeca is een big deal. Vier ondernemers uit de Hoeksche Waard pakken het vanaf nu heel anders aan. Dankzij slimmere keuzes hebben zij het bordenafval per gast met gemiddeld een derde weten te verkleinen.