Zonnepanelen
Volledig scherm
Zonnepanelen © ANP XTRA

Vierwiekenplein klaar voor eerste uren zon!

Het zonnepanelenproject postcoderoos op de daken van het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland is klaar voor de start. Eind deze maand, op 27 mei, is er nog een laatste informatiebijeenkomst.

Bij de postcoderoos kunnen bewoners van de aangrenzende postcodes van het Vierwiekenplein, dit zijn 3262, 3263, 3264 en 3261, intekenen op de energie die door de zonnecellen op het dak van de 'buren' wordt opgewekt. Die energie is over, omdat de bedrijven niet alle ruimte op hun dak voor zichzelf nodig hebben.

Daarom besloten woningcorporatie HW Wonen en coöperatie Hoeksche Waard Duurzaam een plan te bedenken en de overtollige energie aan particulieren te gunnen. Zij kunnen zich inschrijven en zo zonder zelf dure panelen te installeren, toch schone energie gebruiken in hun woning.

Volgens Arie Brussaard uit Oud-Beijerland, bestuurslid van de coöperatie Vierwiekenplein, zijn de 'onzekerheden over de overheidsregeling aanleiding om geen zonnepanelen op je eigen dak te leggen'. De postcoderoos biedt daarom uitkomst.

Behalve in Oud-Beijerland is er ook een 'roos' in Numansdorp.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

  1. Bijzonder: Oud-Beijerlandse Pieter-Bas (13) haalt 7500 euro op voor overleden medesurfers
    PREMIUM

    Bijzonder: Oud-Beijerland­se Pie­ter-Bas (13) haalt 7500 euro op voor overleden medesur­fers

    Hij is een van de jongste surfers die bij het Nederlandse surfteam in Scheveningen is aangesloten, maar de 13-jarige Pieter-Bas Boekee uit Oud-Beijerland bedacht wel een heel bijzondere actie om de vijf omgekomen surfers te herdenken. Hij besloot met de verkoop van armbandjes – met het herdenkingslogo met de vijf haringen erop – een inzamelingsactie te beginnen. Inmiddels heeft hij al zo’n 7500 euro opgehaald voor het goede doel.