Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer NBSVV in Nieuw-Beijerland krijgt 10.000 euro. © John de Pater

Vier voetbalclubs in ‘Korendijk’ krijgen 10.000 euro voor fraai gras

De vier voetbalverenigingen in de voormalige gemeente Korendijk krijgen van de gemeente Hoeksche Waard jaarlijks 10.000 euro om de grasvelden te onderhouden. Dat heeft het college besloten.

Dat verenigingen ZBVH in Zuid-Beijerland, SV Piershil, Goudswaardse Boys en NBSVV in Nieuw-Beijerland een onderhoudsbijdrage nodig hebben, blijkt uit een nulmeting naar de toestand van de velden die vorig jaar werd uitgevoerd. De ruim 2500 euro die de verenigingen van de vroegere gemeente Korendijk kregen, is niet voldoende om de velden het hele jaar door goed bespeelbaar te houden.

  1. Strijen neemt afscheid van gezichtsbepalend raadslid Henk Kwakernaat

    Strijen neemt afscheid van gezichtsbe­pa­lend raadslid Henk Kwakernaat

    Met het overlijden van Henk Kwakernaat (64) verliest Strijen een man die een kleine twee decennia mede gezichtsbepalend is geweest in de Strijense gemeentepolitiek. Kwakernaat richtte in 1997 samen met Wim Rijneveld en Henk Berkheij de lokale partij Strijens Belang, één van de eerste lokale partijen op het eiland Hoeksche Waard, op. Hij nam vervolgens zitting in de gemeenteraad. Hij was ook fractievoorzitter van Strijens Belang.