Martijn Trouwborst
Volledig scherm
Martijn Trouwborst © Gratis

Veteraan Martijn Trouwborst (37) uit Zuid-Beijerland in erehaag op de Dam

Veteraan Martijn Trouwborst (37) bereidt zich voor op een bijzondere dag. Tijdens de dodenherdenking op zaterdag 4 mei brengt hij, samen met nog 59 veteranen, een eerbetoon aan oorlogsslachtoffers tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. 

Trouwborst staat in het erecouloir, de haag met veteranen, waar de koning en koningin doorheen lopen om een krans te leggen. 

Iedere veteraan in het erecouloir staat vrijwillig en met een eigen reden in het erecouloir. Zo ook Martijn Trouwborst uit Zuid-Beijerland. Van 2002 tot 2007 is Martijn in dienst geweest als luchtmobiele infanterist en uitgezonden naar Irak in 2004. Daarna heeft hij een aantal jaar gewerkt als timmerman bij de Genie en vervolgens Defensie verlaten.

In juli 2004 is Trouwborst voor 4,5 maand uitgezonden naar Irak, Al Khidr. Hij was opgeleid tot luchtmobiele infanterist en werkzaam bij de mortiergroep 81 mm. Trouwborst: ,,De uitzending was een intensieve tijd. Spannend, uitdagend, avontuurlijk, leuk, vervelend en soms ook angstig . Je wordt constant uitgedaagd om in extreme situaties te handelen.‘’ 

Speeddaten 

Voor het negende jaar op rij organiseert het Veteraneninstituut speeddates met veteranen op bevrijdingsfestivals in heel Nederland. Daarmee wil het instituut mensen de mogelijkheid bieden alles aan een veteraan te vragen wat zij willen weten. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.