Volledig scherm
© Shutterstock

Vanwege beschermde vleermuizen wordt overdag aan N489 gewerkt

De provincie Zuid-Holland Zuid heeft een nieuwe planning gemaakt voor de werkzaamheden aan de N489 tussen Mijnsheerenland en Klaaswaal. Hier momenteel groot onderhoud uitgevoerd. De provincie moest uitwijken, vanwege vleermuizen tussen de N488 en de Westdijk.

Half oktober werden deze nachtelijke werkzaamheden tussen de N488 en de Westdijk per direct stilgelegd. Voorafgaand aan de werkzaamheden werd onderzoek gedaan naar de flora en fauna. Hierbij werden geen vleermuizen ontdekt. Bij een latere controle van een ecoloog bleken de dieren toch waargenomen.

Bouwlampen

De vleermuis is een beschermde diersoort en de bouwlampen die 's nachts nodig zijn om te werken, zijn niet goed voor de beesten. Daarom zijn fase 1 en fase 2 van het onderhoud aan de N-weg uitgesteld en wordt op deze plek sinds vorige week vooral overdag gewerkt.

Tot en met zaterdag is de N489 vanaf de kruising Westdijk met Maasdijk tot aan de kruising Doesburgerwerg met Raadhuislaan tussen 20.00 en 6.00 uur afgesloten voor verkeer.

Vanaf volgende week zaterdag, 30 november, om 7.30 uur tot zondag 1 december 17.30 uur en een week later vanaf zaterdag 7 december 7.30 uur tot zondag 8 december 17.30 uur is de N489 vanaf de kruising Botweg met de Smidsweg tot en met de kruising Westdijk met de Maasdijk afgesloten voor het verkeer afgesloten.

Omgeleid

Tijdens de dag-, nacht- en weekendafsluitingen worden automobilisten omgeleid via de A29, N217 en via de A29, N487 en N488.