Volledig scherm
Foto ter illustratie. Een konijntje is ingesmeerd met sop. Maar na een wasbeurt gaat het weer goed met het knaagdier. © Shutterstock

Vandalen smeren konijntje in met sop en laten schuim in hokken lopen

updateVandalen hebben op de kinderboerderij in Piershil een konijntje ingesmeerd met sop en de hokken vol schuim laten lopen. De kraan werd opengedraaid en de voerbakjes van de dieren zijn kapot gemaakt. 

Het incident gebeurde donderdagmiddag na 15.15 uur. Volgens Marja van Norden van de kinderboerderij zat het hele hok onder het sop. ,,Toen we het ontdekten, was ik vooral ontzettend boos. Het was een enorme troep. Gelukkig hebben de konijntjes er niks aan overgehouden.  Een konijntje zat echt onder het sop. We hebben hem inmiddels gewassen en nu gaat het ook weer goed met hem. 

De daders zijn mogelijk kinderen. Volgens een bezoeker waren twee jongetjes van ongeveer 8 of 9 jaar naar hem toegekomen. Zij vertelden wat er in het konijnenhok was gebeurd.  De jongetjes zouden dit ook aan een medewerkers van de kinderboerderij vertellen, maar dat is niet gebeurd. De politie is inmiddels ook ingelicht. 

De kinderboerderij heeft wel een idee wie de daders zouden kunnen zijn. Van Norden hoopt dat ouders in het dorp bij hun kroost te rade willen gaan of zij iets met het incident te maken hebben en zich willen melden. ,,Het is uiteindelijk alleen maar sop. Ik wil dit ook niet groter maken dan het is. Bij onze kinderboerderij is iedereen welkom, maar dit kan niet.‘’