Volledig scherm
De vier vrienden werden vanmiddag in het zonnetje gezet. © HW

Vakantiehelden gehuldigd: Dankzij hen leeft vriend Thomas nog

Lars van der Heiden(19), Maikel den Tuinder (20), Thomas Verbaas (19) en Milan Krab (18) werden vanmiddag door burgemeester Govert Veldhuijzen van de Hoeksche Waard namens Stichting Carnegie Heldenfonds in het zonnetje gezet. De jongens verrichtten vorig jaar tijdens hun zomervakantie op het Griekse eiland Kos een heldendaad: ze handelden snel na een scooterongeluk van hun vriend Thomas Edelman (20), waardoor hij op tijd medische zorg kreeg.

Thomas en Jeroen Edelman, zijn vader, zijn de vrienden enorm dankbaar en hebben de heldendaad gemeld bij Stichting Carnegie Heldenfonds. De stichting heeft hun optreden erkend en de vier vrienden een herinneringsgeschenk en getuigschrift toegekend. Deze worden vanmiddag uitgereikt door burgemeester Veldhuijzen in het gemeentehuis in Maasdam.

Wie vindt dat iemand een redding met gevaar voor eigen leven heeft verricht óf met gevaar voor eigen lijf en goed voor een ander in de bres is gesprongen, kan diegene voordragen. Voor jeugdigen geldt niet dat ze zelf (levens)gevaar moeten hebben gelopen. Zij kunnen in dat geval beloond worden met een herinneringsgeschenk. Iedereen kan een redder aanmelden bij het fonds.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.