Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Vader en zoon beide de cel in voor grote hoeveelheid drugs

Vader Willem en zoon Geert J. uit Oud-Beijerland moeten respectievelijk 2,5 en vier jaar de cel in. De rechtbank vindt het tweetal schuldig aan het bezit van een grote hoeveelheid drugs. Tegen bei­de mannen (45 en 25 jaar) was twee weken geleden zes jaar geëist door de officier van justitie.

In de slaapkamer van de zoon in de ouderlijke woning vond de politie tijdens een inval afgelopen februari cocaïne en xtc. Toen even later het ernaast gelegen autobedrijf van de zoon werd doorzocht, vond de politie nog meer drugs. In een vriezer lag meer dan een kilo amfetamine.

Drie jaar eerder werden de mannen al samen aangehouden bij een inval in een door de zoon gehuurde loods in Tholen. In dat pand en een loods ernaast werd toen meer dan 80 kilo hennep gevonden in de kofferbak van een Volkswagen en in een oude caravan. Een speurhond vond er ook 24 kilo cocaïne in verhuisdozen.

Samen

De aanklager verdacht vader en zoon ervan samen voor de drugs te hebben gezorgd. De rechtbank in Rotterdam vindt dat er onvoldoende bewijs is om de vader te veroordelen voor de drugs in het autobedrijf van zijn zoon. Ook staat niet vast dat senior wist van de drugs in de kamer van zoonlief. Willem J. is daarom helemaal vrijgesproken van de drugsvondsten in Oud-Beijerland.

Hij is wel samen met zijn zoon schuldig aan de aanwezigheid van cocaïne in een loods in Tholen. De rechter vindt voorts dat de zoon drugs op zijn kamer had en ook de amfetamine in de vriezer in zijn autobedrijf. Junior gaat vrijuit voor de soft en harddrugs in het bedrijfspand.