windmolens visualisatie langs de oude maas tussen puttershoek en heinenoord.
Volledig scherm
windmolens visualisatie langs de oude maas tussen puttershoek en heinenoord. © RV

Uitsluitsel turbines Oude Maas komt later: uiterlijke volgende maand

De Raad van State heeft het definitieve oordeel over de plannen om vijf torenhoge windturbines langs de Oude Maas in de Hoeksche Waard te bouwen andermaal uitgesteld.

Het beroep bij de hoogste bestuursrechter diende al op 4 december, maar die blijkt veel tijd nodig te hebben om tot een uitspraak te komen. De betrokken partijen hebben te horen gekregen dat de Raad van State uiterlijk volgende maand een beslissing neemt.

De windmolens, een project van initiatiefnemers Eneco en Renewable Factory, staan gepland langs het water tussen Heinenoord en Puttershoek. Vooral partijen in Barendrecht hebben bezwaren tegen de komst van vijf windmolens, waarvan de bladen zo hoog als de Euromast reiken. Zij vrezen onder meer voor geluidsoverlast en aantasting van het recreatiegebied aan de Barendrechtse zijde. Tot de tegenstanders van het plan behoren onder meer de gemeente Barendrecht en de Barendrechtse stichting Wind van Voren.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.