De provincie Zuid-Holland verstrekt een subsidie van 2,5 ton voor restauratie en herbestemming van Fort Buitensluis in Numansdorp. Het iconische gebouw aan het Hollands Diep moet een volwaardige horecafunctie krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
De provincie Zuid-Holland verstrekt een subsidie van 2,5 ton voor restauratie en herbestemming van Fort Buitensluis in Numansdorp. Het iconische gebouw aan het Hollands Diep moet een volwaardige horecafunctie krijgen. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Uit eten en vergaderen op deze historische plek met dikke muren

Corona houdt Fort Buitensluis vooralsnog gesloten voor bezoekers, maar de provinciale subsidie van 2,5 ton zet de deur wel wagenwijd open om het cultureel erfgoed door te ontwikkelen. Met het geld is een belangrijke stap gezet naar een ‘toeristische topattractie’ aan het Hollands Diep.

 1. Sjouwen met spinningfietsen en kettlebells: leden van deze sportschool krijgen spullen gewoon thuisbezorgd
  PREMIUM

  Sjouwen met spinning­fiet­sen en kettle­bells: leden van deze sport­school krijgen spullen gewoon thuisbe­zorgd

  Ja, haar sportschool moet dicht vanwege corona. Maar Philène van Essen (61) uit ’s-Gravendeel gaat niet bij de pakken neerzitten. Ze rijdt twee keer per dag met een bus rond om haar leden fitnessapparaten te bezorgen. In bruikleen. ,,We hebben ook een eigen drive through. En onze livelessen worden vanuit de hele wereld bekeken! Zo hoeft niemand in te kakken in coronatijd, toch?”
 1. Coronavaccins die zó snel zijn geproduceerd, zijn die wel betrouwbaar?
  Play

  Coronavac­cins die zó snel zijn geprodu­ceerd, zijn die wel betrouw­baar?

 2. Familie kampt met erfelijke zeldzame longziekte: 'De ziekte is keihard'
  Play

  Familie kampt met erfelijke zeldzame longziekte: 'De ziekte is keihard'