‘Enorm balen’, maar Natuurmonumenten moet na amper een halve week opnieuw de deuren van Speelnatuur op Tiengemeten sluiten. De reden: nieuwe meldingen van zwemmersjeuk door kinderen die in het water hebben gespeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
‘Enorm balen’, maar Natuurmonumenten moet na amper een halve week opnieuw de deuren van Speelnatuur op Tiengemeten sluiten. De reden: nieuwe meldingen van zwemmersjeuk door kinderen die in het water hebben gespeeld. © Roel Dijkstra

Tóch weer meldingen zwemmersjeuk bij Speelnatuur Tiengemeten: ‘Dit keer dicht tot zeker eind augustus’

Het is rot, maar Natuurmonumenten moet de deuren van Speelnatuur op Tiengemeten wederom sluiten. De reden hiervoor zijn nieuwe meldingen van zwemmersjeuk door kinderen die in het water hebben gespeeld. Om het zekere voor het onzekere te nemen, blíjft de natuurspeelplaats ook dicht. Tot tenminste het einde van augustus.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”