Walking football, straks toch ook in de Hoeksche Waard?
Volledig scherm
Walking football, straks toch ook in de Hoeksche Waard? © Qphoto

Toch nieuwe kansen voor walking footballers

Het initiatief van de voetbalverenigingen SHO, OSV Oud-Beijerland en Zinkwegse Boys om het walking football, de voetbalvorm voor 60-plussers, van de grond te krijgen, is in tweede instantie toch gelukt.

Na een mislukte poging voor de zomervakantie trok een nieuwe introductieavond zodanig veel belangstelling dat de drie clubs besloten om het initiatief een vervolg te geven. Vrijdag staat de eerste training met een groep van twaalf enthousiaste deelnemers op het terrein van Zinkwegse Boys gepland.

,,We waren blij verrast dat er voor de tweede kick-off zoveel animo was. Niet alleen van mensen die in het verleden al eens gevoetbald hebben, maar ook van mensen die nog nooit in verenigingsverband tegen een bal getrapt hebben'', vertelt Stephen Steijger, voorzitter van Zinkwegse Boys namens de drie clubs.

,,Dat enthousiasme willen we vasthouden. Arthur Ebink zal de eerste training leiden op onze accommodatie. Daarna zal er ook bij de andere clubs getraind worden. Het is de bedoeling dat de walking footballers zelfstandig doorgaan.''