De geplande uitvoeringen van Momentum dit jaar zijn opgeschort.
Volledig scherm
De geplande uitvoeringen van Momentum dit jaar zijn opgeschort. © Momentum

Theaterliefhebbers moeten nog even wachten: muziekspektakel Momentum pas volgend jaar te zien

Het muziektheaterspektakel Momentum, dat oorspronkelijk op 18 september van dit jaar in gebouw De Poort in Oud-Beijerland in première zou gaan, is uitgesteld tot volgend jaar. Producent Hedi Legerstee en regisseur Martijn J. Kramp hebben na overleg met andere betrokkenen, onder wie de Hoeksche Waardse cultuurwethouder Harry van Waveren, besloten dat de productie in september 2021 te zien zal zijn.

Op zaterdag 4 april zou de eerste ontmoeting plaatsvinden van het creatief team achter de productie met de toneelspelers, koorzangers, muzikanten en dansers die zich de afgelopen weken voor deelname aan Momentum hadden aangemeld. ,,Maar vanwege de uitbraak van het coronavirus en de daarmee samenhangende maatregelen vinden we het onverantwoord om de geplande start van Momentum door te laten gaan'', licht Hedi Legerstee toe.

Met het uitstellen van de voorstelling, die in de periode van 18 september tot en met 3 oktober achtmaal in De Poort zou worden opgevoerd, creëren de makers ook voldoende tijd om het repetitieproces grondig en succesvol te laten verlopen.

Teleurstelling

,,We krijgen door het uitstel de mogelijkheid om volgend jaar een repetitieperiode van zes maanden te doorlopen en in die periode alle deelnemers aan dit project klaar te stomen. Sinds we enkele weken geleden met de aanmelding gestart waren, hadden we al een vijftigtal deelnemers aan de productie.''

In april zullen de organisatoren met de precieze datum voor de première in 2021 komen. ,,Natuurlijk is er sprake van teleurstelling over het uitstel, maar in deze omstandigheden is dit het meest verstandige besluit dat we hebben kunnen nemen'', verklaart Hedi Legerstee.

De inhoud van het muziektheaterspektakel Momentum blijft intact: in de productie wordt een verbintenis gelegd tussen de historie en de toekomst van de Hoeksche Waard en 75 jaar vrijheid. De voorbereidingen voor het project zijn al in 2019 begonnen.