Boer Leen Ampt (links) samen met rentmeester Gerrit Rozendaal van de provincie. Op een paar plaatsen in Nederland wordt geëxperimenteerd met strokenteelt, zo ook in de Leenheerenpolder in de Hoeksche Waard, ten westen van Goudswaard. De Leenheerenpolder is een Natura 2000-gebied en in afwachting van natuurontwikkeling.
Volledig scherm
PREMIUM
Boer Leen Ampt (links) samen met rentmeester Gerrit Rozendaal van de provincie. Op een paar plaatsen in Nederland wordt geëxperimenteerd met strokenteelt, zo ook in de Leenheerenpolder in de Hoeksche Waard, ten westen van Goudswaard. De Leenheerenpolder is een Natura 2000-gebied en in afwachting van natuurontwikkeling. © Arie Kievit

Tarwe en aardappels ooit naast elkaar? Leenheerenpolder experimenteert met strokenteelt

Het Nederlandse landbouwlandschap zou er in de toekomst zomaar heel anders uit kunnen zien. Geen uitgestrekte akkerlanden meer met maar één gewas, maar bijvoorbeeld aardappels, veldbonen en tarwe in strookjes naast elkaar. Op een paar plekken in Nederland wordt geëxperimenteerd met strokenteelt, zo ook in de Leenheerenpolder in de Hoeksche Waard. Het doel: voedselproductie en natuurontwikkeling samenbrengen.

  1. De Rotary een club voor kakkerige snobs? Nee hoor, hier helpen ze ouderen en gehandicapten
    PREMIUM

    De Rotary een club voor kakkerige snobs? Nee hoor, hier helpen ze ouderen en gehandicap­ten

    De Rotary. Vaak wordt deze naam - uit onwetendheid - uitgesproken alsof er een hete aardappel in de keel blijft hangen. Alsof het een club van kakkerige snobs betreft, die hun vette bankrekeningen soms aanwenden voor liefdadigheid. Rianne Koole, lid van Rotary Club Hoeksche Waard, geeft aan wat ‘de Rotary’ écht is: een serviceclub die onder meer onbaatzuchtig de medemens probeert te steunen.