Volledig scherm
Medewerkster Petra de Crom ziet het aantal pakketjes alsmaar toenemen. © Qphoto

Supermarkt in Puttershoek puilt uit: 'Stapel met pakketjes hopelijk kleiner'

Bij de Albert Heijn in Puttershoek is het soms puzzelen om alle pakketjes achter de balie kwijt te kunnen. Omdat het aantal online bestellingen blijft toenemen, kort PostNL de termijn om pakketten op te halen in naar één week.

Tot nog toe hebben klanten veertien dagen om hun afgeleverde pakketje bij het servicepunt op te halen. Wie er vanaf 1 september niet binnen één week bij is, blijft met lege handen. De pakketjes gaan vanaf dan na zeven dagen weer retour.

Bij de grootgrutter aan de Pieter Repelaerstraat zijn ze blij met de maatregel. ,,Er worden elke dag zo'n 30 tot 50 pakketjes afgeleverd. Dat is enorm veel. Zelfs in de zomervakantie blijven de pakketten binnenstromen'', zegt medewerker Petra de Crom, die dagelijks alles aanneemt en een plekje geeft.

Dat laatste is tegenwoordig een behoorlijk lastige taak geworden. De volle kasten en lades achter en naast de balie zijn het bewijs. ,,De grote pakketten passen er niet bij. Die staan in het gangpad. Niet ideaal, het staat behoorlijk in de weg. Met het wijzigingen van de afhaaltermijn komt er bij ons hopelijk weer plek.''

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.