Volledig scherm
Inwoners van Hoeksche Waard kunnen subsidie aanvragen voor isolerende en energiebesparende maatregelen die ná 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd aan hun huis. © Hollandse Hoogte / Flip Franssen

Subsidie voor isolatie en energiebesparing voor inwoners Hoeksche Waard

Inwoners van de Hoeksche Waard kunnen subsidie aanvragen voor isolerende en energiebesparende maatregelen die ná 15 augustus 2019 zijn uitgevoerd aan hun huis. Dat meldt de gemeente Hoeksche Waard. De Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) bewerkstelligt dat. 

Voor de regeling is in totaal 84 miljoen euro beschikbaar. Het is mogelijk om per woning tot 10.000 euro subsidie te ontvangen. Woningeigenaren kunnen ongeveer twintig procent van de kosten gesubsidieerd krijgen, op voorwaarde dat de energiebesparende aanpassingen door een deskundig bedrijf worden uitgevoerd.

De subsidie is bedoeld om woningeigenaren te stimuleren om energiebesparende isolerende maatregelen te nemen. Bijvoorbeeld vloerisolatie en gevelisolatie of vloerisolatie en het plaatsen van hoogrendementsglas. De nieuwe subsidieregeling loopt tot en met december 2020

Wie in aanmerking wil komen voor het subsidiepotje van de overheid kan terecht op de website van de gemeente Hoeksche Waard.