Volledig scherm
Henk Kwakernaat (links) © gemeente strijen

Strijen neemt afscheid van gezichtsbepalend raadslid Henk Kwakernaat

Met het overlijden van Henk Kwakernaat (64) verliest Strijen een man die een kleine twee decennia mede gezichtsbepalend is geweest in de Strijense gemeentepolitiek. Kwakernaat richtte in 1997 samen met Wim Rijneveld en Henk Berkheij de lokale partij Strijens Belang, één van de eerste lokale partijen op het eiland Hoeksche Waard, op. Hij nam vervolgens zitting in de gemeenteraad. Hij was ook fractievoorzitter van Strijens Belang.

In 2014 trad Kwakernaat in 2014 vanwege ziekte terug als raadslid. Eerst nam hij kortstondig ontslag, maar de stap bleek definitief. Een jaar later kreeg hij van toenmalig burgemeester Aart-Jan Moerkerke de erepenning van de gemeente Strijen. ,,Grote inzet blijft nodig om een raadszetel te behouden. Henk slaagde erin om feeling te blijven houden met zijn stemmers. Zijn laagdrempeligheid speelde daarbij een hele positieve rol'', sprak Moerkerke toen.

Naast het raadslidmaatschap voor Strijens Belang, dat voor de gemeentelijke herindeling waarbij de Hoeksche Waard één gemeente werd opging in Lokalen Hoeksche Waard, had Henk Kwakernaat, die in het Keendorp ook bekendheid genoot als organist van de Grote of Sint-Lambertuskerk, ook zitting in de Rekenkamercommissie en adviescommissies.

Henk Kwakernaat is gisteren in besloten kring begraven.

Elke dag op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.