De storm zorgde hier en daar voor een omgevallen boom.
Volledig scherm
De storm zorgde hier en daar voor een omgevallen boom. © Brandweer

Storm Ciara hield het rustig in de Hoeksche Waard

De schade door de storm Ciara in de Hoeksche Waard is meegevallen. Hier en daar een boom omgewaaid en er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Vandaag, tijdens de after party van Ciara, kon de balans worden opgemaakt van de eerste echte storm van het jaar. Bij de gemeente Hoeksche Waard kwamen via het zogeheten calamiteitennummer ‘twee handjes meldingen’ binnen. ,,Vooral over omgewaaid bomen, een stuk of tien’’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

,,Verder een omgevallen bouwhek, een schutting die was omgewaaid en een scheve lantaarnpaal. Al met al is het bij ons reuze meegevallen. Nee, de telefoon stond niet bepaald roodgloeiend bij ons. Gelukkig hebben er zich ook geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.’’

Quote

De telefoon stond niet bepaald roodgloei­end

Gemeentewoordvoerder

Bij de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, waar Hoeksche Waard onder valt, kwamen er in totaal rond de 120 meldingen binnen over stormschade. De storm heeft gisteren ook geleid tot hoog water. Op sommige plekken leidde dat tot overlast.

Sluizen

Het Waterschap Hollandse Delta stelde eveneens vast dat Ciara weinig schade had aangericht. Vanwege het hoge water werden wel de sluizen in Strijensas, Numansdorp, Oud-Beijerland, Middelharnis en Stad aan het Haringvliet gesloten. De sluis in Spijkenisse bleef open. De combinatie van storm, springtij en hoge rivierafvoer was de oorzaak van de hoge waterstanden in de regio.