Emmie van Stijn tijdens haar invalbeurt voor de Oekraïense songfestivaldeelneemster Kateryna Pavlenko in Ahoy.
Volledig scherm
Emmie van Stijn tijdens haar invalbeurt voor de Oekraïense songfestivaldeelneemster Kateryna Pavlenko in Ahoy. © YouTube

‘Songfestivalsurprise’ Emmie van Stijn treedt op bij eerste editie ‘Muziek aan de Kaai’ in Strijen

De Rotterdamse zangeres Emmie van Stijn is een van de optredende artiesten tijdens het huiskamerfestival ‘Muziek aan de Kaai’ in Strijen, dat op vrijdagavond 12 november de eerste editie zal beleven.

 1. Niet wachten op nieuw onheil: ‘Alsof we Schiermonnikoog zijn... We zijn juist eiland van handel en industrie’
  PREMIUM

  Niet wachten op nieuw onheil: ‘Alsof we Schiermon­nik­oog zijn... We zijn juist eiland van handel en industrie’

  Eerst het coronavirus, daarna de verkeersperikelen rond de Haringvlietbrug. Een religieuze dweper zou de komst van ‘10 plagen’ vermoeden, en zeggen: ‘Wat volgt?’ Maar de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard is er niet de vereniging naar mogelijk nieuw onheil lijdzaam af te wachten. Met het manifest ‘Samen Sterk 2022-2026’ wil ze zorgen voor een vruchtbaar economisch klimaat op het eiland. Hoe? Via gemeentelijk beleid.
 2. ‘Oliebollenvrouwtje’ Stien is al veertig jaar begrip in Oud-Beijerland: ‘Ik kan het praatje pot niet missen’
  PREMIUM

  ‘Oliebol­len­vrouw­tje’ Stien is al veertig jaar begrip in Oud-Beijerland: ‘Ik kan het praatje pot niet missen’

  Op een ets met een winters sneeuwtafereel van Anton Pieck zou zij de dorpsomroeper zijn die met een belangstellend oor luistert en met gedempte stem vertelt. De laatste drie maanden van het jaar is Christina de Poorter in het winkelcentrum van Oud-Beijerland al veertig jaar lang een bekende verschijning. Voor de een is zij ‘Stien’ en een geïnteresseerde kennis, voor de ander is zij ‘het oliebollenvrouwtje’.