Volledig scherm
De sloop van De Posthoorn is begonnen. Eind volgende week is de gevel aan de beurt. © Arie Kievit

Sloop van partycentrum Posthoorn is nu écht begonnen

De sloop van het voormalige bowling- en partycentrum De Posthoorn en de naastgelegen schuren in Puttershoek is nu echt begonnen. Het bedrijf A.M. de Koning Sloop- en grondwerken uit Strijen begon gisteren met de werkzaamheden. Op het terrein aan het Schouteneinde komen vijf vrijstaande woningen.

De daken van de schuren waren de afgelopen weken al verwijderd. Daarin zat namelijk asbest. Nu kunnen alle panden tegen de vlakte.

,,De bedoeling is dat voor de kerst alles tot de grond is gesloopt'', zegt Richard de Koning van het sloopbedrijf. ,,We beginnen met de achterkant. Daarna volgt de bowlingzaal en eind volgende week verwacht ik dat ook de gevel van De Posthoorn is gesloopt. Het is een flinke klus.''

Quote

Ik verwacht dat eind volgende week ook de gevel van De Posthoorn is gesloopt

Richard de Koning

De Posthoorn is onlosmakelijk verbonden met horecaondernemer Jan van der Pligt, die in 2016 overleed. Hij maakte van het ruim honderd jaar oude gebouw met succes een partycentrum en had daarna jarenlang succes met Alcazar.

De Posthoorn verloor de laatste jaren al haar glans. De plannen om het gebouw te renoveren en er appartementen in te bouwen, kwamen niet van de grond. De teloorgang deed veel Puttershoekers pijn. Zij koesterden warme herinneringen uit de tijd dat ze er uitgingen.

Medio volgend jaar sluit ook Alcazar, het andere uitgaanscentrum dat dankzij Van der Pligt landelijke bekendheid kreeg.