De bowlingbaan van De Posthoorn zoals-ie er eergisteren nog bij lag: Als de laatste stuiptrekking van een dorpsicoon.
Volledig scherm
PREMIUM
De bowlingbaan van De Posthoorn zoals-ie er eergisteren nog bij lag: Als de laatste stuiptrekking van een dorpsicoon. © Arie Kievit

Sloop van De Posthoorn is een feit: de herinneringen blijven over

De sloop van De Posthoorn is begonnen. Aan het begin van dit jaar ging het voormalige partycentrum in Puttershoek nog één keer open voor opnames van een videoclip voor de lokale band 'Emily & The Young Ones'. Verslaggever Arco van de Ree stuitte toen op 'relikwieën' - een foto, een bowlingbal - die een stukje verhaal van de iconische Posthoorn vertellen.

De geschiedenis van De Posthoorn gaat terug tot 1629. Toen was het een pleisterplaats waar reizigers uit Groote Lindt even konden bijkomen van hun oversteek met het veer over de Oude Maas. De huidige generatie herinnert zich vooral de laatste decennia van de vorige eeuw, toen De Posthoorn de culturele navel was van Puttershoek.

  1. Oplossing voor parkeren bij Halte Zomervilla, maar financiële problemen dienen zich alweer aan
    PREMIUM

    Oplossing voor parkeren bij Halte Zomervilla, maar financiële problemen dienen zich alweer aan

    Halte Zomervilla, het woonzorgcomplex voor jongvolwassenen met een complex meervoudige beperking, in Nieuw-Beijerland krijgt een tijdelijke ‘kiss & go’. Hierdoor kunnen busjes die nu af en toe in de straat stil staan, op eigen terrein staan. Dat heeft de gemeenteraad in overleg met stichting Halte Zomervilla besloten. De gemeente neemt de kosten voor het aanleggen van de strook voor rekening, om zo de stichting te ontlasten.