Het was de afgelopen bar en boos op de Binnenmaas. Waterplanten 'verpestten' de pret voor veel recreatievaarders en zwemmers. Maar vanaf aanstaande dinsdag start het waterschap een grootschalige maaiactie.
Volledig scherm
Het was de afgelopen bar en boos op de Binnenmaas. Waterplanten 'verpestten' de pret voor veel recreatievaarders en zwemmers. Maar vanaf aanstaande dinsdag start het waterschap een grootschalige maaiactie. © Jeffrey Groeneweg

Sloepentocht kan straks van start op vers gemaaide Binnenmaas

Goed nieuws voor onder andere de deelnemers aan de voor 3 september geplande Sloepentocht in de Binnenmaas. Het waterschap Hollandse Delta gaat aanstaande dinsdag de waterplanten wieden die recreatievaarders en zwemmer al wekenlang een doorn in het oog zijn. Naar verwachting is de afgedamde tak van de Maas einde van de week weer een stuk beter begaanbaar.

  1. Vincent woont in ‘kerkje’ en exposeert er (zijn) kunst: ‘Kunstenaar? Nou, dat noem ik mezelf nooit hoor’
    PREMIUM

    Vincent woont in ‘kerkje’ en exposeert er (zijn) kunst: ‘Kunstenaar? Nou, dat noem ik mezelf nooit hoor’

    Ooit predikte de dominee er hel en verdoemenis vanaf de kansel. Én hoop, want de Nederduits Gereformeerde Kerk in Oud-Beijerland was voor de deemoedige gelovigen ook de poort naar de hemel. Later struinden er koopjesjagers en verzamelaars op zoek naar een aanvulling van hun rariteitenkabinet. Nu belijdt kunstenaar Vincent in het kerkje er zijn ‘eigen’ geloof. Het huis van het Woord is het huis van het Beeld geworden.