Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

SHO scherpt de regels aan met oud papier: alleen inzamelen op vaste tijden

De papierinzameling bij SHO is na ruim veertig jaar drastisch veranderd. Bij de Oud-Beijerlandse voetbalvereniging, die jarenlang kampte met dumpingen van allerlei afval naast de papiercontainers, is het niet meer mogelijk om 24 uur per dag oud papier in te leveren. Ook de regels zijn aangescherpt.

Tot voor kort konden dozen met oud papier, als het al in dozen werd aangeleverd, 24 uur per dag bij SHO worden ingeleverd. Met het gevolg dat buiten het zicht van vrijwilligers om papier, karton en ook ander afval lukraak bij de containers op sportpark De Kikkershoek werden gedumpt en op een hoop gegooid. Inmiddels heeft de Oud-Beijerlandse club flink ingegrepen en dient de papierinzameling op vaste tijden en volgens strikte voorwaarden plaats te vinden.

Zeecontainers

De zeecontainers zijn van de parkeerplaats verdwenen en binnen de poort van de voetbalvereniging op een speciaal aangelegd plateau geplaatst. Hier staan voortaan niet drie, maar twee containers. 's Avonds en in het weekend zijn de papiercontainers op slot.

Daarbij staat de gemeente Hoeksche Waard niet meer toe dat SHO bedrijfspapier aanneemt. Dit geldt ook voor winkels en bedrijven. De middenstand wordt verzocht zelf stappen te ondernemen om van het papierafval af te komen.

Bundelen

De nieuwe opzet van papierinzameling wordt voor SHO pas interessant als per container meer gewicht wordt aangeboden. Daarom verzoekt de club iedereen voortaan kranten te bundelen en overig papier in goed gevulde dozen in te leveren en niet langer los te storten in de container. Dit vergemakkelijkt het stapelen en voorkomt dat losse kranten of folders gaan glijden.

SHO roept op om verpakkingsdozen van verzendhuizen óf te vullen met kranten en overig papier, óf plat te maken en niet leeg in te leveren. Dit om kostbare ruimte te besparen. Ook merken de vrijwilligers van SHO dat mensen 'nog weleens vergeten' het piepschuim uit kartonnen dozen van bijvoorbeeld een nieuwe televisie te halen. Ook hierin hoopt de club op meer medewerking.

  1. Feestje in coronatijd: klinkerrap en kazoo bij jubileum De Klinker

    Feestje in coronatijd: klinkerrap en kazoo bij jubileum De Klinker

    Improviseren is een belangrijk begrip in deze ongewisse tijd die de coronacrisis veroorzaakt heeft. Ook de Oud-Beijerlandse basisschool De Klinker moest afgelopen weken flink schakelen om het onderwijs doorgang te laten vinden en dat lukte. Ook ilde directeur Martin Dekker met zijn team het jubileum - de aan de Polderlaan gesitueerde school bestaat 12,5 jaar - ook in een periode dat onderling contact vooral via computers en telefoons gaat, niet ongemerkt voorbij laten gaan.