De bedoeling is om het schoolzwemmen af te bouwen en er met ingang van het schooljaar 2024/2025 helemaal mee te stoppen.
Volledig scherm
PREMIUM
De bedoeling is om het schoolzwemmen af te bouwen en er met ingang van het schooljaar 2024/2025 helemaal mee te stoppen. © John de Pater

Schoolzwemmen stopt in alle dorpen, want: ‘Bijna alle kinderen hebben al diploma’

pollHet schoolzwemmen stopt over een paar jaar in alle dorpen van de Hoeksche Waard. Nu profiteren kinderen uit de voormalige gemeenten Binnenmaas en Cromstrijen er nog van, maar de gemeente wil er een einde aan maken. De bedoeling is om het schoolzwemmen af te bouwen en er met ingang van het schooljaar 2024/2025 helemaal mee te stoppen. 

 1. Niet wachten op nieuw onheil: ‘Alsof we Schiermonnikoog zijn... We zijn juist eiland van handel en industrie’
  PREMIUM

  Niet wachten op nieuw onheil: ‘Alsof we Schiermon­nik­oog zijn... We zijn juist eiland van handel en industrie’

  Eerst het coronavirus, daarna de verkeersperikelen rond de Haringvlietbrug. Een religieuze dweper zou de komst van ‘10 plagen’ vermoeden, en zeggen: ‘Wat volgt?’ Maar de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard is er niet de vereniging naar mogelijk nieuw onheil lijdzaam af te wachten. Met het manifest ‘Samen Sterk 2022-2026’ wil ze zorgen voor een vruchtbaar economisch klimaat op het eiland. Hoe? Via gemeentelijk beleid.
 2. Bewoners van de Molendijk in Klaaswaal zijn het zat: ‘Er is hier een snelheid gemeten van 146 km per uur’
  PREMIUM

  Bewoners van de Molendijk in Klaaswaal zijn het zat: ‘Er is hier een snelheid gemeten van 146 km per uur’

  ‘Het pedaal op het metaal’ schijnen de automobilisten er te denken. En chauffeurs van landbouwvoertuigen en vrachtwagens hebben er een manoeuvreervaardigheid nodig om geen geparkeerde auto’s te raken waarop Max Verstappen jaloers zou zijn. Maar dat gaat dus ook wel eens fout. Welkom op de Molendijk in Klaaswaal! De dijkbewoners zijn de verkeersoverlast inmiddels spuugzat.