Geocacher Patrick Dekkers ontcijfert het slot van een cache.
Volledig scherm
PREMIUM
Geocacher Patrick Dekkers ontcijfert het slot van een cache. © Arco van de Ree

Schatzoeken in de Hoeksche Waard met je mobieltje of gps

Wandelen is nog steeds heel populair in coronatijd, maar steeds hetzelfde ‘blokje om’ gaat op den duur vervelen. Geocaching maakt je wandeling spannender en sportiever. Patrick Dekkers uit de Hoeksche Waard is er inmiddels aan verknocht. Hij zoekt niet alleen naar verborgen schatten op het eiland, maar zet ook zelf tochten uit.

 1. Collega’s worden badend in zweet wakker, maar boer Henk (58) wil land best verkopen: ‘Zitten op postzegel’
  PREMIUM

  Collega’s worden badend in zweet wakker, maar boer Henk (58) wil land best verkopen: ‘Zitten op postzegel’

  Als grootste veroorzaker van stikstofuitstoot hangt de agrarische sector al jaren een zwaard van Damocles boven het hoofd. In uitgelekte kabinetsplannen worden miljarden beschikbaar gesteld om met de opkoop van productierechten en onteigeningen de uitstoot van de veehouderij flink naar beneden te brengen. Veeboer Henk Westerlaken uit Numansdorp wordt door de plannen niet badend in het zweet wakker. ,,Alles is te koop, behalve mijn vrouw, kinderen en hond.’’
 2. Met zo'n bekende opa had schilderes Marianne geen cursus of workshop nodig
  PREMIUM

  Met zo'n bekende opa had schilderes Marianne geen cursus of workshop nodig

  ‘Is het een échte Blok?’ Die zin zal een gemiddelde kunstliefhebber niet vaak hebben gezegd. En al helemaal niet in de context dat aan werk van Marianne Blok automatisch een flink prijskaartje hangt. De schilderes uit Mookhoek, een van de deelnemers aan de Open Atelierdagen komend weekend, behoort tot de top van de eilandse portretschilders. Het helpt daarbij dat er verf van bekende voorouders door haar aderen stroomt.