Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Schade jaarwisseling blijft oplopen: nu richting de 40.000 euro

De teller van de schade die is aangericht tijdens de jaarwisseling in de Hoeksche Waard blijkt nog lang niet tot stilstand gekomen.

Uit een brief aan de gemeenteraad van burgemeester Jan Pieter Lokker blijkt dat er op het hele eiland ruim 37.500 euro schade is aangericht aan publieke eigendommen. Dit bedrag zal volgens hem zeker nog oplopen, aangezien kapotte straatputten pas aan het licht komen in perioden met veel regenval of extreme droogte.

De grootste schadeposten van deze jaarwisseling waren een afgebrande brug in Strijen en een glijbaan in Oud-Beijerland. De gemeente wil de kosten zien te verhalen op de dader(s).

Overlast

Ook kwamen er veel klachten bij de politie binnen over vuurwerk Deze kwamen volgens Lokker voornamelijk van inwoners van 's-Gravendeel en Puttershoek. In 's-Gravendeel viel een zelfgemaakte bom nogal op, die op het Weegje in het centrum werd afgestoken. Videobeelden van die knal gaan nog steeds rond op internet. De politie is op zoek naar de maker(s), om met hen in gesprek te gaan over de gevaren.