Willem Klomps (rechts) en Marcel Strücke, de makers van Kilrock.
Volledig scherm
Willem Klomps (rechts) en Marcel Strücke, de makers van Kilrock. © Qphoto

‘s-Gravendeelse radiozender KilRock presenteert muziek voor eenzame ouderen

KilRock komt met een muziekprogramma speciaal voor de oudere luisteraars. Omdat die groep het als gevolg van de coronamaatregelen momenteel niet makkelijk heeft, wil de ‘s-Gravendeelse radiozender ze een hart onder de riem steken en vanaf zondag tussen 09.00 en 12.00 uur 'Voor oren van senioren' uitzenden.

Presentator Marcel Strücker zal muziek uit inmiddels lang vervlogen tijden laten horen. ,,Denk dan aan muziek van Willeke Alberti, Herman Emmink, Trea Dobbs, Jacques Brel en Wim Sonneveld", laat hij weten. ,,Muziek uit de tijd dat de kinderen nog door het huis heen liepen, op maandag de was werd gedaan en Woensdag Gehaktdag nog maar net bestond."

Strücker en Willem Klomps, oprichters van KilRock, willen op die manier de oudere luisteraars tegemoetkomen die door het coronavirus in een isolement zijn beland. ,,Het is voor hen nu niet verstandig om een praatje met hun buurman of buurvrouw te maken. Kinderen en kleinkinderen kunnen ook maar beter even niet op bezoek komen. Dan wordt het wel erg stil in huis. Daarom verdienen zij nu extra aandacht." 

KilRock is te beluisteren via internet (www.kilrock.nl) en via de AM radio op 1287 kHz. Voor de beste ontvangst wordt geadviseerd de radio voor het raam te zetten en eventueel bij te sturen.