Volledig scherm
Kranen zijn nog twee weken bezig op parkeerplaats de Oude Kreek langs de A29. © Qphoto

Rustplaats voor truckers op de schop

Grote oranje kranen en vrachtwagens staan de komende veertien dagen op parkeerplaats de Oude Kreek langs de A29. Rijkswaterstaat wil het verblijf voor truckers aangenamer maken.

Verzorgingsplaats Oude Kreek, zoals de parkeerstrook in de 'Hoge Lus' ter hoogte van Klaaswaal officieel heet, is een belangrijke stopplaats voor vrachtwagenchauffeurs. Zij rijden dagelijks af en aan tussen de Rotterdamse haven en Antwerpen. ,,Dit is de eerste verzorgingsplaats langs de A4/A29 tussen de grens met België en Rotterdam en deze wordt veel gebruikt door het vrachtverkeer'', zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Het gedeelte voor de vrachtwagens wordt daarom opgeknapt. ,,We herstellen verzakkingen in het plaveisel. We brengen geleiderail aan naar de toe- en afritten. We leggen boomstammen langs bermen en we versmallen de toerit. In het algemeen scheppen we meer ruimte voor de vrachtwagens, zodat ze elkaar beter kunnen passeren'', stelt de woordvoerder.

De werkzaamheden op de Oude Kreek zijn gisteren begonnen en duren tot en met zaterdagochtend 25 mei.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.