Regisseur Martijn Kramp instrueert de cast tijdens de repetitie van het Hoeksche Waardse theaterspektakelstuk Momentum. Midden staand op de tafel luistert Lotje Kruithof aandachtig.
Volledig scherm
PREMIUM
Regisseur Martijn Kramp instrueert de cast tijdens de repetitie van het Hoeksche Waardse theaterspektakelstuk Momentum. Midden staand op de tafel luistert Lotje Kruithof aandachtig. © Victor van Breukelen

Repetities Momentum kunnen wél doorgaan: ‘Blijven geloven dat we in maart in première kunnen gaan’

Het is een uitzonderlijke situatie: waar bijna de gehele culturele sector weer kreunt onder de nieuwe beperkingen, zijn acteurs, koorleden, dansers en crewleden van het Hoeksche Waardse theaterspektakel Momentum deze zaterdagmorgen volop en volgens de maatregelen in actie tijdens de reguliere repetitie in De Poort in Oud-Beijerland.

 1. Bus rijdt nieuwe route, maar provincie heeft helemaal geen haltes gemaakt: ‘Onbestaanbaar!’
  PREMIUM

  Bus rijdt nieuwe route, maar provincie heeft helemaal geen haltes gemaakt: ‘Onbestaan­baar!’

  Frustratie bij Hoeksche Waardse reizigers en de wethouder nu twee beloofde bushaltes simpelweg niet aangelegd blijken door de provincie Zuid-Holland. Dit terwijl Connexxion sinds afgelopen zondag rijdt met een nieuwe dienstregeling waarin deze haltes zijn opgenomen. Eén halte wordt later deze week in ziedend tempo uit de grond gestampt, zo meldt de provincie na vragen van het AD.
 2. Wat is er met Jacob, Antje en Nardes gebeurd? ‘Vergassen? Daar werd toen echt niet aan gedacht’
  PREMIUM

  Wat is er met Jacob, Antje en Nardes gebeurd? ‘Vergassen? Daar werd toen echt niet aan gedacht’

  Broer en zus Jacob en Antje Zwarenstein en Nardes Morisco. Voor geschiedenisleraar en historisch onderzoeker Wim Kees Makkenze spoken die namen bijna dagelijks door zijn hoofd. De drie werden in de Tweede Wereldoorlog gedeporteerd naar vernietigingskamp Auschwitz en daar in 1942 vergast. Hoe is hun reis precies gegaan, wisten de dorpelingen wat hun Joodse dorpsgenoten te wachten stond? Zomaar wat vragen die Makkenze al jaren bezighouden.