Volledig scherm
Zeskamp Piershil Koningsdag © Milan Rinck

Regels verminderen bijna onmogelijk: CDA wil één ambtenaar die dorpsfeest bijstaat

Het drastisch verminderen van de veiligheidsregels en voorwaarden waaraan (dorps)evenementen in de Hoeksche Waard moeten voldoen, is vrijwel onmogelijk. Maar als het aan het CDA ligt, krijgen vrijwilligers van bijvoorbeeld de Oranjeverenigingen, die vrijwel alle feesten en evenementen organiseren, wél hulp van de gemeente bij het aanvragen van de juist vergunningen.

De partij wil daarvoor een speciale evenementenambtenaar aanstellen. ,,Die kan vanaf het begin tot het einde helpen met alle aanvragen die moeten gebeuren'', zegt CDA-fractievoorzitter Karoline Vorthoren. Ook is het de bedoeling dat alle aanvragen voor bijvoorbeeld verkeersregelaars, beveiliging en het plaatsen van dranghekken bij deze ambtenaar op het bureau komen.

Vorthoren: ,,Zo hoeft een vereniging alles bij één persoon aan te leveren en kan hij of zij het in het gemeentehuis verder uitzetten. Dat scheelt veel rompslomp voor de vrijwilligers.''

Want veel vrijwilligers haken af vanwege het woud aan regels en voorwaarden waaraan een eenvoudig evenement tegenwoordig moet voldoen, zei Piet Baars van de Oranjevereniging in 's-Gravendeel eerder deze week.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.