Volledig scherm
laan van heemstede puttershoek © ad

Raad van State: toch geen woning in de polder van Puttershoek

Na een strijd van anderhalf jaar heeft Janette Kranendonk uit Puttershoek van de Raad van State gisteren haar gelijk gekregen. In de open polder aan de Laan van Heemstede in Puttershoek mag geen woning worden gebouwd.

De vroegere gemeente Binnenmaas had haar handtekening al gezet onder een intentieovereenkomst om de bestemming van de polder te verwisselen van agrarisch gebied naar bouwgrond. Drie keer sprak ze in bij de gemeenteraad, maar kreeg geen gehoor. ,,Nu wel bij de Raad van State, gelukkig'', zegt Kranendonk. Volgens het hoogste gerechtsorgaan van Nederland druist het plan namelijk in tegen het beleid dat de gemeente altijd voerde op dit onderwerp. Namelijk dat de polder open moet blijven.

Kranendonk is blij dat het traject achter de rug is. ,,Maar ik snap heel goed dat de mensen die daar wilden wonen en bouwen nu minder blij zijn.''

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

  1. Strijen neemt afscheid van gezichtsbepalend raadslid Henk Kwakernaat

    Strijen neemt afscheid van gezichtsbe­pa­lend raadslid Henk Kwakernaat

    Met het overlijden van Henk Kwakernaat (64) verliest Strijen een man die een kleine twee decennia mede gezichtsbepalend is geweest in de Strijense gemeentepolitiek. Kwakernaat richtte in 1997 samen met Wim Rijneveld en Henk Berkheij de lokale partij Strijens Belang, één van de eerste lokale partijen op het eiland Hoeksche Waard, op. Hij nam vervolgens zitting in de gemeenteraad. Hij was ook fractievoorzitter van Strijens Belang.