Volledig scherm
© Gemeente HW

Puttershoek krijgt een zorgcomplex voor jongvolwassenen met een beperking

De Algemene Stichting Voor Zorg (ASVZ) wil in Puttershoek een extra woon-zorginstelling bouwen. De bedoeling is dat (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking er onder begeleiding kunnen wonen. Volgens ASVZ sluit het plan naadloos aan op de plannen voor De Wijk van je Leven, dat een cluster voor kwetsbare doelgroepen moet worden.

Het nieuwe woon-zorggebouw moet komen op de plaats van het oude Huys te Hoecke aan de Laning en wordt maximaal veertien meter hoog. Dat is net zo hoog als de aangrenzende bebouwing aan de Maerten Bollensteeg. De zorgstichting wil verdeeld over vier woonlagen plaats maken voor 32 zorgwoningen. De appartementen en studio's variëren in grootte tussen de 30 en de 50 vierkante meter. Daarnaast krijgt elke verdieping haar eigen gemeenschappelijke woonkamer.

Medewerkers van ASVZ en de gemeente Hoeksche Waard geven donderdagavond vanaf 18.30 uur in 't Huys te Hoecke aan het Zomerplein in Puttershoek tekst en uitleg over de plannen. Vervolgens hebben omwonenden tot en met 17 juni de tijd om eventuele zienswijzen op het plan in te dienen.

VG6 en VG7

In het project 'Laning 5' in Puttershoek komen mensen te wonen met een VG6 of -7-indicatie. VG staat voor Verstandelijke gehandicaptenzorg en de 6 maakt duidelijk dat de 'cliënten' intensieve begeleiding en verzorging nodig hebben en dat gedragsregulering noodzakelijk is. Mensen die in de categorie VG7 zitten hebben dezelfde zorg nodig, maar moeten daarnaast wonen in een besloten woongroep. Toekomstige bewoners van het woon-zorgcomplex in Puttershoek hebben behalve hun huis ook de mogelijkheid om in het pand aan dagbestedingsactiviteiten mee te doen.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.