Volledig scherm
Voortaan gaat het ambulancepersoneel in Zuid-Holland Zuid gekleed in dit groenblauwe-uniform. © Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid

Primeur in de Hoeksche Waard: ambulancepersoneel draagt voortaan turquoise kleding

Een gedeelde landelijke primeur voor de regio Zuid-Holland-Zuid: bij ziekte of ongeval komt het ambulancepersoneel voortaan niet meer in het geel, maar in een turquoise outfit voorrijden. 

De ambulancemedewerkers in de Hoeksche Waard zullen dus voortaan in deze nieuwe kleding te zien zijn. Samen met de ambulancediensten van de drie noordelijke provincies stapte Zuid-Holland Zuid gisteren over, alle andere volgen in 2020. 

Er is jaren toegewerkt naar de restyling. Ambulancemedewerkers vielen steeds minder op tussen andere tenues, zoals die van dierenambulancemedewerkers. Nu zijn ze weer duidelijk herkenbaar. Het nieuwe pak reflecteert namelijk sterk in het donker, past beter en kent nu ook een dames- en herenlijn.  

Eerder dit jaar mochten alle 150 medewerkers van de ambulancedienst Zuid-Holland-Zuid alle onderdelen van het uniform passen. De kleding kon daardoor kant en klaar bij iedere medewerker worden afgeleverd, waardoor de overgang van de ene naar de andere outfit soepel verliep.