E-bikes zijn in trek omdat ze voor veel geld doorverkocht kunnen worden.
Volledig scherm
E-bikes zijn in trek omdat ze voor veel geld doorverkocht kunnen worden. © AD

Politie: veel e-bikes gestolen in centrum van Oud-Beijerland

In het centrum van Oud-Beijerland zijn de afgelopen week elektrische fietsen gestolen. Dat meldt de politie op het eiland. Deze e-bikes zijn in trek omdat ze voor veel geld doorverkocht kunnen worden. Om hoe veel elektrisch aangedreven fietsen het precies gaat en waar ze zijn weggenomen, is niet bekendgemaakt. 

Sowieso is een aantal fietsen 'illegaal meegenomen' uit de stalling aan de Oost-Voorstraat in het centrum van het dorp. Daar staan elke dag fietsen geparkeerd. De politie adviseert eigenaren naar aanleiding van de diefstallen een extra slot aan te schaffen en de tweewieler voor de zekerheid aan een paal vast te maken.

  1. Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur
    PREMIUM
    video

    Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur

    Sinds de dood van zijn broer Ad (46) is Arjan Leeuwenburgh uit Blaaksedijk verslaafd. Aan zijn racefiets wel te verstaan. Zeven keer op rij deed hij mee aan Alpe d‘HuZes, hét fietsevenement op de Franse Alpentop tegen de slopende ziekte kanker die zijn broertje fataal werd. Door corona gaat zijn jaarlijkse ‘uitlaatklep’, die donderdag verreden zou worden, echter niet door. Tóch bedwingt hij ook dit jaar de Alpenreus: in een boerenschuur op een bakfiets.